|
|
|
|
Su Drenajı |
DRENING, normal şartlarda yağmur suyunun, olağanüstü hava koşullarında ise sel baskınlarının, kontrol altına alınarak drene edilmesi veya geri kazanılması için kullanılan modüler bir sistemdir. Yeraltında minimum kazı ve imalat ile yüksek yük taşıma kapasitesine sahip bir su haznesi oluşturulmasını sağlar. Su geçirgenliği düşük ve/veya yer altı su seviyesi yüksek zeminlerde de kullanılabilir. Tamamen geri kazanımlı plastik malzemeden üretilen DRENING, yüksek depolama kapasitesi sayesinde (310 l/m2) geleneksel drenaj sistemlerinden daha az yer işgal eder. Geniş yan ve alt yüzeyleri sayesinde yüksek drenaj debisi sağlar. Yağmur suyunun bahçeye veya kaldırıma bırakılamadığı yerlerde, su birikintilerinin gider sistemine bağlanamadığı durumlarda en ideal çözümdür. Sel baskınlarından korunmanın tek ve en ekonomik yoludur. Sistem yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir. Gerekli hafriyat derinliği ve uzunluğu azdır. Çift geçmeli bağlantı sistemi sayesinde kolay ve hızlı döşenir. Düşük ağırlığı ve boyutları, parçaların tek bir kişi tarafından kolayca taşınmasına imkan tanır. Zeminde geçirimsiz bir mebran kullanılarak su depolama alanına da dönüştürülebilir.
|
DRAINPANEL, normal şartlarda yağmur suyunun, olağanüstü hava koşullarında ise sel baskınlarının, kontrol altına alınarak drene edilmesi veya geri kazanılması için kullanılan modüler bir sistemdir. Tamamen geri kazanımlı plastik malzemeden üretilen DRAINPANEL, taşınırken iç içe geçmiş şekildedir ve çok az yer işgal ederler, yerleştiriken ise paneller birbirlerine 90o açıyla yereştirildiklerinde ciddi bir boş hacim yaratırlar. DRAINPANEL, kullanıldığında derin kazı da yapılabilir, sistemin çok yüksek yük taşıma kapasitesi vardır. Sistem, zeminde geçirimsiz bir mebran kullanılarak su depolama alanına da dönüştürülebilir.
|
DRENING REFLUE, kanalizasyon bağlantısının mümkün olmadığı durumlarda, toprak altı filtreleme işlemi için atık suyun drene edilmesini sağlayan bir sistemdir. Sağladığı avantajlar: süzme yüzeyinde ve hacmindeki artışla birlikte atık suyun tasfiye hızında artış, drenaj borusu döşenmiş mıcır dolgulu sisteme kıyasla kazı uzunluğunda %50'ye varan azalma, kazı derinliğinde azalma ve yer altı suyu seviyesine olan güvenli mesafede artış, tamamen açık tabanı sayesinde çok daha az çevre etkisi ve maksimum filtreleme kapasitesi, vinç veya forklift yardımı olmaksızın tamamen elle gerçekleştirilebilecek hızlı ve basit döşeme, atık sulardaki kimyasal maddelere karşı dayanıklılık.
|
Su Depolama |
YENİ ELEVETOR TANK, yağmur ve sel sularının yeraltında betonarme bir havuz (yeraltı su sarnıcı) içerisinde biriktirilmesi amacı ile oluşturulan bir sistemdir. Bu sistem, çok sayıda sütun üzerinde kemer ve kubbeli bir beton kalıbı oluşturarak büyük açıklıklarda minimum imalat ile döşemeyi taşıyan sistemin oluşturulmasını sağlar. Bu şekilde oluşturulan döşeme yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir. Döşemenin üzeri kullanım amacına göre yeşil bir yüzey elde edecek şekilde toprakla örtülebileceği gibi araç geçişi ve/veya otopark amaçlı olarak sert zemin malzemesi ile de kaplanabilir. Bu sistem ile yangın suyu depoları bina dışında, yeraltında, çok daha ekonomik ve işlevsel bir şekilde oluşturulabilir. Geri dönüşümlü polipropilenden imal edilen sistemin parçaları hafiftir ve hiçbir kaldırma ekipmanı gerektirmez. Sistemin kurulumu son derece basit ve hızlıdır. Su veya su buharı ile temas edecek olan sütun ve kubbeler plastik ile kaplı olacağından korozyon riski yoktur. Oluşturulan depo yapıya ilave edilecek herhangi bir servis bacası ile kolayca denetlenebilir.
|